Monday, December 31, 2012

Dah Kahwin!

(post ni post lama, 2 tahun lepas. Aku tak tahu macam mana aku boleh terdelete post ini, aku post semula)

Honey dah kahwin, dia baru kahwin. Aku baru tahu.

Aku : You datang sini sorang aje?

Honey : Tak I datang dengan husband.

Aku : Owh? Iye? Dengan Mr Honey la ni. Mana dia? Dah kahwin rupanya…Bila? (aku gila babi punya terkejut, tapi tetap buat control macho)

Honey : Dia ada tengah cari buku dia. Kahwin dah 2 bulan. Kenapa tak datang? (mata Honey melilau cari Mr Honey, tapi aku rasa dia sengaja tak nak jumpa aku, kecut ke?)

Aku : Tak jemput tak datang la. *Cilakak punya soalan kau Honey*

Honey : I ada bagi kad.

Aku : Kad? Tak dapat pun. You hantar kat alamat mana?

Honey : Office You la.

Aku : Owh! Office I dah pindah kat Bandar P, mungkin Tuhan tak nak bagi I datang la tu.

Memang dah tertulis dari azali lagi yang aku memang tak akan dapat hadiri perkahwinan Honey. Walau sebesar manapun keinginan aku. Sampai sekarang aku masih tak dapat jumpa Mr Honey face to face. Aku nak sangat tengok muka mamat yang replace tempat aku di hati Honey. Dia tak teringin nak jumpa aku ke? Kalau tak teringin, serius mamat ni memang tak cool. Tak kan tengok aku dari jauh je kot. Mr Honey, sorry, kau memang thumbs down! Kepada Honey, aku harap kau happy. Cuma aku tertanya-tanya, masa kau kahwin kau betul-betul harap aku datang ke?

2 comments:

  1. ingat entry terbru upanyerr repost..
    tapi layan gak =D

    ReplyDelete
  2. Kalau datang mungkin lebih menyakitkan..

    ReplyDelete

Followers